Wandelen in en om Oisterwijk

In het buitengebied van Oisterwijk heeft elke uithoek zijn eigen karakter. Schitterende bossen en vennen in het hart van het gebied, prachtige heide op de Kampina, karakteristieke boerderijen en mooie beekdalen richting Oirschot, kleinschalig boerenlandschap in de buurt van Heukelom, kwekerijen en langgevelboerderijen in Haaren en het gebied Kerkhoven.

Kies zelf welke route je gaat wandelen, waar je begint, hoe lang je je tocht maakt en waar je neerstrijkt voor een tussenstop. Alles kan, alles mag. Zolang je maar geniet!

Korte wandelingen

Lange wandelingen

Voor de echte natuurliefhebber is er een aantal langere wandelingen. Zo is er een wandeling langs maar liefst 16 van de mooiste vennen van Oisterwijk. Deze kun je ook starten vanaf Station Oisterwijk. Je kunt ook dwars door de Kampina en over Landgoed - met Kasteel - Nemerlaer wandelen of de weidsheid van het Brabantse platteland ontdekken.

Nog meer wandeltips

In en om Oisterwijk zijn nog veel meer mooie wandelroutes. Denk eens aan of kijk op:

  • Brabants Vennenpad. Deze wandelroute is 250 kilometer en laat je de mooiste natuur van Brabant zien. Het pad is verdeeld in twaalf etappes van elk zo'n twintig kilometer. Iedere etappe begint en eindigt in een dorp of stadje waar eet- en slaapgelegenheden zijn. De 'paarse' etappe van 21,9 kilometer voert je van Station Oisterwijk door de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina naar Station Boxtel. De wandelgids is voor € 16,99 verkrijgbaar bij Tourist Info Oisterwijk;
  • Wandelapp 'Oorlog in Oisterwijk'. De app bestaat uit twee aansprekende wandelingen over de oorlogs- en verzetshistorie van Oisterwijk: een door de bebouwde kom en een door het buitengebied van Oisterwijk. De routes zijn apart van elkaar te lopen. Je wandelt ongeveer 7 kilometer langs veel interessante en oorlogsgerelateerde plekken. Je kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.
  • Natuurmonumenten Oisterwijk. Natuurmonumenten biedt veel mooie fiets-en wandelroutes en tochten door de Oisterwijkse natuur. Klik hier voor meer info. 
  • Maak je eigen fiets- of wandelroute. Via het fiets- en wandelknooppuntennetwerk kun je gemakkelijk een eigen, unieke route maken
  • Oisterwijkse Fietsproeverij. Met de Oisterwijkse Fietsproeverij geniet je van heerlijke wandelroutes door de Oisterwijkse en Moergestelse bossen, vennen en landerijen met culinaire pauzes bij diverse horecagelegenheden. Je hebt de keuze uit meerdere routes.