KVL fabriek

Unieke hotspot in Oisterwijk

Van een verlaten fabriek is het terrein van de oude leerfabriek veranderd in een unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Kunst, cultuur, historie en culinaire hoogstandjes vind je hier samen. Met het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC),  Bij Robèrt, Koffiemiep, het moderne NEO KVL Hotel by Tasigo, en de KVL Brouwerij is er een dynamische omgeving ontstaan om te werken en te verblijven. Dit alles in een indrukwekkende industriële setting.  

U-gebouw 

In het hart van de voormalige leerfabriek, het U-gebouw, vind je het nieuwe NEO KVL Hotel bij Tasigo met 68 moderne kamers. Het Atrium vormt het hart van deze unieke locatie en oogt werkelijk magisch met het grote glazen dak. Je kunt hier vrijblijvend naar binnen wandelen om de sfeer te ervaren. De gevel van het hotel is bekleed met leer en herinnert hiermee aan vroegere tijden. Aan de andere zijde van het Atrium vind je de kantoren en vergaderruimtes. 

Ketelhuis I KVL Brouwerij

Het voormalige Ketelhuis van KVL fabriek in Oisterwijk is getransformeerd tot de KVL Brouwerij: een unieke locatie waar werken, eten en drinken, vergaderen, historie én een bierbrouwerij hand in hand gaan. De entree leidt je langs een 100 jaar oude, nog werkende, stoommachine, waarna je de indrukwekkende horecaruimte van KVL Brouwerij binnenkomt. Proef hier de ter plaatse gebrouwen bieren of bestel een heerlijke lunch.

Op afspraak kun je een rondleiding krijgen bij De Stoommachine.

 • Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC)

  Kom kijken bij deze keramiekwerkplaats en zie hoe kunstenaars, ontwerpers en architecten van over de hele wereld van klei kunst maken.

  Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC)
 • De Kazerne

  Letterlijk en figuurlijk het verlengstuk van de bakkerij van Robèrt. Laat je verrassen met zoete en hartige lekkernijen uit eigen patisserie en boulangerie.

  De Kazerne
 • Koffiemiep

  Proef en ruik en ervaar dat koffie méér is.

  Koffiemiep
 • KVL Brouwerij

  Ervaar hoe op deze unieke locatie werken, eten en drinken, vergaderen, historie én een bierbrouwerij hand in hand gaan.

  KVL Brouwerij