Leerfabriek KVL

Hippe hotspot in Oisterwijk

Van een verlaten plek is de Leerfabriek KVL nu een levendige en unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Er werken ongeveer 60 bedrijven en er komen dagelijks 500 bezoekers. Zij lunchen of dineren bij De Kazerne en Keuken van Leer (beide horecagelegenheden zijn op dit moment nog gesloten vanwege corona), halen gebak Bij Robèrt, genieten van kunst bij het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC), drinken koffie bij Rozema & Van Schijndel, dansen bij Danserswijk en komen om te beleven. 

U-gebouw wordt dé place to be

In het U-gebouw, dat op dit moment wordt gerenoveerd, komen appartementen, expositieruimten, kantoren, kleinschalige foodmarket, ondergrondse parkeergarage en faciliteiten voor educatie, sport en wellness.

Ketelhuis: walhalla voor bier 0,0%

Het voormalige Ketelhuis van Leerfabriek KVL in Oisterwijk is getransformeerd tot Work In Brew: een unieke locatie waar werken, eten en drinken, vergaderen, historie én een bierbrouwerij hand in hand gaan. De entree leidt je langs een 100 jaar oude stoommachine, waarna je de indrukwekkende horecaruimte binnenkomt. Helaas is het restaurant tijdelijk gesloten.

 

 • Sundaymorning@ekwc

  Een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de technische en artistieke mogelijkheden van keramiek verkennen.

 • Rondleiding KVL

  Ervaar de bedrijvigheid op Leerfabriek KVL tijdens een gratis rondleiding door het terrein en de gebouwen.

 • Koffiebranderij Rozema & van Schijndel

  Proef en ruik en ervaar dat koffie méér is.

 • De Kazerne - tijdelijk gesloten

  Voor heerlijk room- en softijs, wafels, crêpes, milkshakes en ijskoffies, maar ook voor andere lekkere drankjes ben je bij deze luxe ijssalon aan het juiste adres.

 • Keuken van Leer - tijdelijk gesloten

  Keuken Van Leer is het restaurant van Robèrt van Beckhoven. Hier geniet je van Brabantse gastvrijheid, ambachtelijke producten uit eigen bakkerij en gerechten met vakmanschap bereid.