Bezoek Oisterwijk, Moergestel en Heukelom

De gemeente bestaat uit de kernen Oisterwijk, Moergestel en buurtschap Heukelom en telt ruim 26.000 inwoners. Naast Oisterwijk kun je in Moergestel en Heukelom ook eindeloos genieten van de prachtige natuur. De fiets- en wandelroutes leiden je door de dorpen heen waar je vele Parels in het groen kan bezichtigen. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze typisch Brabantse dorpjes.
 
 

Oisterwijk

De Oisterwijkse dorpskern is in zijn totaliteit een monument. Wanneer je door de dorpskern wandelt ontdek je vele kleine- en grotere parels zoals de eeuwenoude Linde achter het monumentale raadhuis, het Trouwlaantje of het oudste huis van Oisterwijk uit het bouwjaar 1630. Ontdek creatief Oisterwijk in Leerfabriek KVL en geniet van de buitenlucht in de schitterende bossen en vennen rondom Oisterwijk.

Heukelom

Dit buurtschap, in het kleinschalige boerenlandschap, heeft de bezoeker onverwacht veel te bieden. Een gebied met bossen, vennen en zandverstuivingen. Wandelen en fietsen tussen mooie boerderijen en landerijen waar het vee nog buiten graast en waar bij verschillende boerderijen producten van het land te koop zijn.

Moergestel

Het dorp Moergestel heeft een gezellig centrum met veel cafés en restaurants. De Sint Jans Onthoofdingkerk en de standerdmolen laten je veel uit de geschiedenis zien. Op de beek de Reusel kun je genieten van een kanotocht door de landerijen. Laat je verwennen in een van de bijzondere kleinschalige overnachtingsmogelijkheden.