5x tips voor hondvriendelijke terrassen

Sjors en zijn baasje Anita zijn dol op wandelen in de Oisterwijkse natuur. Anita is geboren en getogen in Oisterwijk en houdt van lekker buiten zijn en bewegen. Daarom DE perfecte kandidaat om met ons haar favoriete spots te delen waar je met je harige vriend heen kan.   

Anita & Sjors  

Anita zit niet graag stil. Werken, sporten, wandelen, noem maar op! Daarnaast bereidt ze zich voor op de Alpe d’Huez. Dit is een fiets- en loopevent voor Kankerbestrijding. Los daarvan verkoopt ze zelfgemaakte telefoonhoesjes, waarbij de gehele opbrengst ook naar Alpe d’Huez gaat. Mooi initiatief! 

Sjors is bijna 7 jaar en sinds dat hij 7 maanden is onderdeel van de familie. Die naast Anita bestaat uit haar man (Mike), een zoon en een dochter. De vrolijke labradoodle Sjors heeft enorm veel energie en wordt daarom extra veel uitgelaten. Dinsdag is zijn vaste ‘opvang’ dag. Dan maakt hij samen met bevriende honden lange wandelingen door de duinen. Weer of geen weer!  

Favoriete wandelplekken

Boshuis Venkraai

‘Wanneer ik een wandeling in de Oisterwijkse bossen maak, kom ik al snel bij Boshuis Venkraai uit. Vlakbij en altijd gezellig. Het is trouwens ook een van de lievelingsplekjes van Sjors, want hij krijgt hier altijd brokjes. Je kan hier fijn buiten én binnen zitten. Top als je tijdens een bui even ergens kan schuilen. Je hebt hier ook een drinkbak voor de hond. Maar zoals je begrijpt zijn regenplassen de ‘lievelings’ van Sjors.’ Boshuis Venkraai heeft een gezellig restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten, bereid met lokale en biologische producten.

 

Groot Speijck

Bij  Groot Speijck vind je veel informatie over de fiets- en wandelroutes. Maar ook over natuur- en cultuurhistorie in de omgeving. Bovendien ligt het midden in de prachtige Oisterwijkse bossen. Daarom een goede plek om even te genieten tijdens een lange wandeling. ‘Hier hebben ze enorm veel ruimte. Zowel binnen als buiten, dat is mega fijn!’ Ook hier krijgt Sjors brokjes, bonuspunten! 

Meneer van Eijck

Vlakbij natuurgebied Kampina vind je Meneer van Eijck. Ook hier zijn honden hartstikke welkom. Sjors kan hier leuk spelen met de andere viervoeters. Meneer van Eijck is een gezellig en sfeervol hotel-restaurant in het hart van Oisterwijk. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke gerechten, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.  
 

Café Mie Pieters 

Het Heukelommetje is een natuurgebied tussen Oisterwijk en Tilburg. Hier wandel je langs oude en nieuwe natuur. Je ziet veel gebiedseigen ‘flora en fauna’. Zoals de grauwe en de zwarte els. Een mooie route dus! ‘Je hebt daar een houten brug wat de route zo leuk maakt. En café Mie Pieters zit er, daar mag Sjors ook binnen én buiten op het terras.’ Het is een knus café met een warme sfeer.

Restaurant Speijck

Na een heerlijke wandeling kun je ontspannen op het terras van restaurant Speijck en genieten van het groen om je heen. Ze bieden hier een heerlijke menukaart met smakelijke snacks, uitgebreide maaltijden en verfrissende drankjes. Ook voor je hond zijn er speciale hondensnacks beschikbaar. 

Favoriete uitlaatmoment? 

‘Ik denk ‘s avonds. Mijn lievelingsdagen zijn zaterdag en zondag. Dan hebben we ook meer tijd om een extra lange wandeling te maken. In het weekend lopen we al snel zo'n 25 km. Als het in de zomer echt warm is, doen we het wat rustiger aan met Sjors. Dan merk je wel dat hij ietsje ouder aan het worden is. Dan heeft hij het zo warm!’ 

Wat mis je nog?

‘Nou in de bossen zijn er eigenlijk maar weinig prullenbakken. Als ik met Sjors op pad ga, neem ik altijd mijn zakjes mee maar soms loop je echt nog lang met dat zakje voordat je een prullenbak hebt gevonden. En misschien: meer gebieden waar de hond los mag lopen. Dat zou Sjors zijn wandeling helemaal compleet maken.’