De Oisterwijkse Bossen & Vennen en Kampina

Natuurpoorten Oisterwijk

Brabantse Natuurpoorten zijn startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden, in de gemeente Oisterwijk zijn er drie poorten.

Natuurpoort Klein Oisterwijk ligt in Nationaal Landschap Het Groene Woud, tussen de natuurgebieden de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Vanaf Natuurpoort Reuselhoeve kun je met een tocht starten door het Land van de Hilver. Het land van schitterende, afwisselende natuurgebieden en vanaf Natuurpoort Groot Speijck kun je heerlijk wandelen of fietsen. Loop eens binnen bij het prachtige bezoekerscentrum.

De Kampina

Laat je verrassen door het afwisselende landschap in dit Brabantse natuurgebied. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en wandel in de nazomer over de paarse heidevelden. Zwerf langs slingerende beken en loop door kleurrijke graslanden.

De Vennenroute

Deze populaire rondwandeling van bijna 20 kilometer voert ons langs een twintigtal vennen gelegen in het bosrijke gebied ten zuiden van Oisterwijk en in het noordelijk deel van het uitgestrekte heidegebied van de Kampina. Deze natuurgebieden maken deel uit van het Nationaal Park Het Groene Woud in de driehoek Eindhoven-Tilburg-'s-Hertogenbosch.