Oisterwijkse Bossen en Vennen en Kampina

  • Oisterwijkse Bossen en Vennen

  • Kampina

    Laat je verrassen door het afwisselende landschap in dit Brabantse natuurgebied. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en wandel in de nazomer over de paarse heidevelden. Zwerf langs slingerende beken en loop door kleurrijke graslanden.

  • Moergestels Broek

  • Landgoed Nemerlaer

  • Bezoekerscentrum Natuurmonumenten

Natuurpoorten

Begin je fiets- of wandeltocht bij een Oisterwijkse natuurpoort

Ideale startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Oisterwijkse natuur zijn de Brabantse Natuurpoorten. Behalve schitterende natuur, vind je biij een poort altijd een horeca, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes. In de gemeente Oisterwijk zijn vier poorten. 

Natuurpoort Klein Oisterwijk ligt tussen de natuurgebieden de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina, midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Natuurpoort de Reuselhoeve is het ideale start- en rustpunt voor een tocht door het Moergestels Broek en het Land van de Hilver. Het land van schitterende, afwisselende natuurgebieden. Vanaf Natuurpoort Bezoekerscentrum Groot Speijck kun je heerlijk wandelen of fietsen door de Oisterwijkse Bossen Vennen. Loop eens binnen bij het prachtige bezoekerscentrum. Voor tochten over Landgoed Nemerlaer en de Kampina begin je bij Natuurpoort Nemerlaer.