Kunst en cultuur bewonderen

Oisterwijk heeft je op het gebied van kunst en cultuur veel te bieden. Je vindt er allerlei culturele bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld 'De Lind' met haar monumentale panden, eeuwenoude Lindeboom, Trouwlaantje en exclusieve galerieën. Maar het is veel meer dan dat. Unieke plekken zijn ook Kasteel Nemerlaer, het Natuurtheater en natuurlijk de KVL fabriek met het Europees Keramisch Werkcentrum en het Ketelhuis.

Neem zeker eens een kijkje in het Natuurtheater, een openluchttheater midden in de bossen aan de Gemullenhoekenweg. Dit theater is geinspireerd op de monumentale amfitheaters uit de Romeinse tijd. In de Uitagenda kun je zien of er binnenkort een voorstelling plaatsvindt. 

Breng ook een bezoek aan het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in Oisterwijk, een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de mogelijkheden van keramiek verkennen.

Een bezoek aan de Kerkhovense Molen mag ook zeker niet ontbreken. De Kerkhovense Molen is een begrip in Oisterwijk en omstreken. Een schitterend monument waar nog wekelijks graan wordt gemalen, en waar je in de molenwinkel behalve meel- en streekproducten ook groenten uit eigen tuin kunt kopen. De molen heeft een educatief karakter en dat wordt vormgegeven door rondleidingen in de molen, maar ook door de moestuin.