All along the watchtowers

Gravel- en wielrenroute langs uitkijktorens in de regio.

Samen met de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Tilburg en de mannen van FatPigeon hebben wij de gravel- en wielrenroute 'All along the watchtowers' gemaakt. Je fietst langs de uitkijktorens en mooiste plekjes in de vier gemeenten. Zo leer je de regio op een sportieve manier kennen. Leuk is dat de routes buiten de gebaande paden gaan.
De avontuurlijke route is een initiatief van Bezoek Oisterwijk, Buitengebiedmanagement Oisterwijk, Bezoek Hilvarenbeek, Citymarketing Tilburg, Goolse Geheimen en de mannen van FatPigeon.

 

Een sportief idee

Een tijdje geleden sloegen de toeristische organisaties van Goirle, Hilvarenbeek, Tilburg en Oisterwijk de handen ineen om samen iets te ontwikkelen voor de bewoners en bezoekers van onze mooie gemeenten. Een sportief idee werd geboren: de route All along the watchtowers. De varianten van de route zijn geschikt voor wielrenners, gravel- en mountainbikers, maar ook voor toerfietsers.

Een aantal bijzondere uitkijktorens, zoals Tour de Frans en D’n Flaestoren, zijn de rode draad van de fietsroutes. Iedere toren met een uniek vergezicht. De routes gaan onder andere ook over de verrassende paden van de heide van de Kampina en De Regte Heide, langs Kasteel Nemerlaer en Schijnvliegveld De Kiek. Laat je verrassen door al het natuurschoon onderweg en vergeet vooral niet om af en toe te stoppen om wat lekkers te eten en te drinken..

De route

De route All along the watchtowers gaat buiten de gebaande paden. Er is zowel een verharde route voor wielrenners als een onverharde variant voor gravelbikers. De routes zijn in verschillende afstanden beschikbaar en vanaf ieder punt te starten. Bekijk de routes en gpx-bestanden op Komoot.

Gravelbikeroute: lange versie (98 km) - noordlus (67 km) - zuidlus (52 km)

Torens op de route: D’n Flaestoren (Hilvarenbeek), Tour de Frans (tussen Oisterwijk en Boxtel), Uitkijktoren de Reuselhoeve (Moergestel), De Nieuwe Herdgang (Tilburg).

Wielrenroute: lange versie (116 km) - korte versie (90 km)

Torens op de route: D'n Flaestoren (Hilvarenbeek), Kempentoren (Tilburg), Tour de Frans (tussen Oisterwijk en Boxtel), Uitkijktoren de Reuselhoeve (Moergestel).

DE UITKIJKTORENS