Gezond eten van de molen

Tijdens dit event op de terreinen van de Kerkhovense Molen staat de promotie, teelt en verwerking van oude graanrassen centraal.

De molen is al een aantal jaren bezig met het telen van oude graanrassen die diverse gezondheidskenmerken hebben. Den aan de rassen St. Jansrogge, Petkus Rogge, Eenkoorn, Risweit en Emmer. Rassen die vroeger ook op de Brabantse zandgronden werden geteeld. Na het dorsen en schonen (met oude machines) wordt het graan gemalen in De Kerkhovense Molen en verkocht aan vooral thuisbakkers die hier heerlijke broden van bakken.

Op 7 september wordt ook gevierd dat De Kerkhovense Molen na de grote renovatie alweer 25 jaar graan maalt. Je krijgt het hele proces van graan naar meel toegelicht, je kunt diverse oude machines en methodes zien, een rondleiding in de Molen krijgen en brood proeven.

Wanneer

  • Zaterdag 7 september 2024 10.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Neem alvast een kijkje