Leuke adresjes voor een wijnproeverij in Oisterwijk

1.  In den Gevert - Kunstatelier en Wijngaard

Wijnproeven tussen de kunstwerken, op de veranda of in de eigen wijngaard? Dit kan bij In den Gevert in Haaren. Tijdens de proeverij krijg je uitleg over de wijngaard en over het proces van wijn maken. De perfecte groepsgrootte voor een proeverij binnen is 10 personen, buiten mogen dat er meer zijn.

Behalve wijnproeverijen, kun je bij In den Gevert ook schilderworkshops volgen. 

2.  Maartjes Wijnen 

Maartje’s Wijnen biedt proeverijen op elke gewenste locatie. Ze heeft drie speciale proeverijen voor groepjes vanaf 8 personen ontwikkeld:

  • Maartje's Wijn & Spijs: in deze proeverij leer je de geheimen van wijn-spijscombinaties. Welke wijn past goed bij welk gerecht? En wat past juist niet?
  • Maartje's Gekke druiven: je proeft wijnen van druiven die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt
  • Maartje's Drink different: deze proeverij bestaat uit wijnen die je normaal gesproken niet zo makkelijk koopt of drinkt, en ook niet snel tegenkomt bij een wijnproeverij.

3. Smaeck! 

In de winkel van Smaeck kun je voor een groep tot 15 personen een gezellige Wijn & kaasproeverij reserveren. Proef 5 soorten kaas met bijpassende wijnen. En leer de verschillende smaken en het verhaal van de herkomst van de kazen en wijnen kennen!

4. Wijnhalen 

Wijnhalen biedt je met hun basisproeverij een uitgelezen kans om je smaakpupillen kennis te laten maken met wat jij lekker of juist niet lekker vindt.
Het is een gezellige en smakelijke manier om jouw eigen smaak te (her)ontdekken en meer te weten te komen over de wondere wijnwereld. 

Tijdens maak je kennis met acht wijnen uit zowel de oude als de nieuwe wereld. In drie uur krijg je uitgebreide uitleg over een aantal karakteristieke druiven- en wijnvariëteiten. Ruik, proef en beleef de wijn en ontwikkel je smaak. 

De wijnproeverijen zijn op locatie. Bij jou thuis, met vrienden of familie, op de zaak, of op een andere passende locatie, alles is mogelijk. De ideale groepsgrootte is 12 tot 20 personen.