Kunst & Cultuur in en om Oisterwijk

Oisterwijk: de parel in 't groen heeft op het gebied van kunst & cultuur veel te bieden. Oisterwijk heeft verschillende culturele bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld 'De Lind' met haar exclusieve galerieën, 'de Leerfabriek KVL' en het 'Europees Keramisch Werkcentrum'.

Neem zeker eens een kijkje in het Natuurtheater, een openluchttheater midden in de bossen aan de Gemullenhoekenweg. Dit theater is geinspireerd op de monumentale amfitheaters uit de Romeinse tijd. In de Uitagenda kun je zien of er binnenkort een voorstelling plaatsvindt. 

Breng ook een bezoek aan het 'Europees Keramisch Werkcentrum'(EKWC) in Oisterwijk, een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de mogelijkheden van keramiek verkennen.

Een bezoek aan de Kerkhovense Molen mag ook zeker niet ontbreken. De Kerkhovense Molen is een begrip in Oisterwijk en omstreken. Een schitterend monument waar nog wekelijks graan wordt gemalen, en waar in de molenwinkel behalve meel- en streekproducten ook groenten uit eigen tuin worden verkocht. De molen heeft een educatief karakter en dat wordt vormgegeven door rondleidingen in de molen, maar ook door de moestuin.