Kunst & Galerieën in en om Oisterwijk

Oisterwijk: de parel in 't groen heeft op het gebied van kunst & cultuur veel te bieden. Oisterwijk heeft verschillende culturele bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld 'De Lind' met haar exclusieve galerieën, 'de Leerfabriek KVL' en het 'Europees Keramisch Werkcentrum'.

Neem zeker eens een kijkje in het Natuurtheater, een openluchttheater midden in de bossen aan de Gemullenhoekenweg. Dit theater is geinspireerd op de monumentale amfitheaters uit de Romeinse tijd. In de Uitagena kun je zien of er binnenkort een voorstelling plaatsvindt. 

Breng ook een bezoek aan het 'Europees Keramisch Werkcentrum'(EKWC) in Oisterwijk, een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de mogelijkheden van keramiek verkennen.

Een bezoek aan de Kerkhovense Molen mag ook zeker niet ontbreken. De Kerkhovense Molen is een begrip in Oisterwijk en omstreken. Een schitterend monument waar nog wekelijks graan wordt gemalen, en waar in de molenwinkel behalve meel- en streekproducten ook groenten uit eigen tuin worden verkocht. De molen heeft een educatief karakter en dat wordt vormgegeven door rondleidingen in de molen, maar ook door de moestuin.

 

Galerie Oisterwijk

'Galerie-Oisterwijk' bevindt zich in een sfeervol pandje uit 1910 in het centrum van Oisterwijk (bij het station, stationsstraat 15). Er is aan de straatzijde een aangenaam ogende ruimte waar schilderijen en beelden geëxposeerd worden. Er zijn wisselende exposities van moderne- en hedendaagse kunst. De galerie zal een uitstraling geven en een vertaling proberen te zijn van kunst in al zijn facetten. Zowel sculpturen, beelden, litho's, etsen, tekeningen maar vooral schilderijen in acryl en olieverf zullen een bijdrage leveren aan de wisselende tentoonstellingen.

Tevens is werk uit de Cobra periode aanwezig zoals litho's van Karel Appel, Corneille, Enrico Baj, Lucebert, Carl Henning Pedersen, Alechinsky. Van de oude etsen van Anton Heyboer zijn ook vele werken te zien in onze galerie. Antiquarische boeken zijn tevens onderdeel van vele exposities. Het werk van galeriehoudster en beeldend kunstenaar Wilna van den Heuvel/Bert Arts is permanent aanwezig. Achter de galerie bevindt zich het atelier waar zij werkt en waar u meer dan welkom bent.

Ontdek de Oisterwijkse galerieën