Koffiebranderij Rozema & Van Schijndel

Jeroen en Jorg zijn samen Koffiebranderij Rozema & Van Schijndel. Zij bieden koffie aan als een bijzondere ervaring. Of het nu gaat om een kop, een proeverij, een workshop of het samenstellen van je eigen blend. Koffie is bij hen het product waar je zo van geniet. De koffiebranderij vind je in het gebouw van het EKWC in de Leerfabriek KVL in Oisterwijk.

Je kunt bij Rozema & Van Schijndel terecht voor een lekker bakje koffie of thee to go. Ook bieden ze de volgende workshops:

Workshop Cuppen

Bij deze workshop gaat het om proeven van de pure smaak. Gewapend met een cuppinglepel, schaaltje, gemalen bonen en heet water proef je de pure smaak van de koffies van Jeroen en Jorg.

Na ontvangst van een ko…

Jeroen en Jorg zijn samen Koffiebranderij Rozema & Van Schijndel. Zij bieden koffie aan als een bijzondere ervaring. Of het nu gaat om een kop, een proeverij, een workshop of het samenstellen van je eigen blend. Koffie is bij hen het product waar je zo van geniet. De koffiebranderij vind je in het gebouw van het EKWC in de Leerfabriek KVL in Oisterwijk.

Je kunt bij Rozema & Van Schijndel terecht voor een lekker bakje koffie of thee to go. Ook bieden ze de volgende workshops:

Workshop Cuppen

Bij deze workshop gaat het om proeven van de pure smaak. Gewapend met een cuppinglepel, schaaltje, gemalen bonen en heet water proef je de pure smaak van de koffies van Jeroen en Jorg.

Na ontvangst van een kop koffie met gebak van meesterbakker Robèrt, krijg je informatie over koffie zodat je proefervaring versterkt. Daarna leer je hoe je de gemalen koffie met het water mengt, het koffiegruis naar beneden drukt en de korst die ontstaat van de koffie haalt. Je slurpt aan de koffie en proeft de aroma’s. Tijdens dat hele proces, laat je je neus zijn werk doen.

Workshop Cuppen en Branden

In deze workshop ga je niet alleen de smaak van pure koffie proeven, je brandt ook jouw perfecte melange.

Na ontvangst met koffie en gebak van meesterbakker Robèrt, krijg je informatie over wat bij het cuppen en branden belangrijk is. Daarna leer je hoe je pure koffie proeft: met een lepel, cupping schaal, gemalen koffie, heet water en een gezonde dosis concentratie. Met de opgedane kennis stel je een koffiemelange samen. Na het brandproces wordt je eigengemaakte blend  verpakt, zodat je die mee naar huis kunt nemen. 

Locatie