Art in Oisterwijk

Art in Oisterwijk

Van 3 t/m 26 juni verandert het historische centrum van Oisterwijk in een kleurrijk, verrassend en inspirerend openluchtmuseum. Dan vindt de tweede editie van Art in Oisterwijk plaats​, een gratis toegankelijk kunstfestival voor jong en oud dat drie weken dag en nacht gratis te bezoeken is. Tijdens het festival exposeren 35 kunstenaars uit 12 verschillende landen in totaal 50 beelden op de Lind en het Lindeplein. Het thema van deze editie van Art in Oisterwijk is ‘Praat met mij’. 

Speciaal voor Art in Oisterwijk bieden we je een aantal leuke verblijfsarrangementen. Met deze arrangementen geniet je van een aantrekkelijke korting op een verblijf, 25% korting op een bezoek aan Het Noordbrabants Museum in Den Bosch en het Van Abbemuseum in Eindhoven en een gratis VIP rondleiding tijdens Art in Oisterwijk.

De indrukwekkende beeldenexpositie en het hele randprogramma speelt zich af op en rond De Lind in Oisterwijk, waar het bruist van gezellige levendigheid met veel restaurants en terrassen, bijzondere winkels, boetiekjes, galeries en bezienswaardigheden.

Thema en programma

Het thema van deze editie is 'Praat met mij'. Art in Oisterwijk wil kunst inzetten als middel om mensen met elkaar te verbinden door bezoekers tot een gesprek te verleiden. Mensen die ter plekke met elkaar in gesprek gaan over wat ze zien, wat ze ervan denken en vinden. Wat wil de kunstenaar me vertellen? Wat zegt het beeld me? Bekende kunstenaars als Tony Cragg, Ilya Kabakov, Bernar Venet, Nick Ervinck, David Černý, Sean Henry en Geert Koevoets exposeren opvallende, soms spraakmakende, kunstwerken die ongetwijfeld een boeiend gesprek uitlokken. 

De komende weken kun je op deze pagina en op www.artinoisterwijk.com meer lezen over het programma en de kunstwerken.

Verblijfsarrangementen en totaalaanbod Art in Oisterwijk

Een aantal verblijfsaccommodaties heeft speciaal voor Art in Oisterwijk een arrangement samengesteld. Ook organiseren andere locaties en kunstenaars uit Oisterwijk tijdens Art in Oisterwijk inspirerende exposities en activiteiten. Wil je meer hierover weten? Klik dan op de onderstaande informatie.

  • Verblijfsarrangementen Art in Oisterwijk

    Wat is er nu leuker om jouw bezoek aan dit gratis kunstfestival te combineren met de mooie natuur, een middag shoppen, bourgondische gezelligheid en een (museum) uitje naar Tilburg, Eindhoven of Den Bosch?

    Kom dan logeren en boek een van de speciale verblijfsarrangementen.

  • Totaalaanbod Art in Oisterwijk

    Ook andere locaties en kunstenaars uit Oisterwijk organiseren tijdens Art in Oisterwijk inspirerende exposities en activiteiten. Klik hier voor meer informatie.